Kreditpolitik opsætning

I denne artikel vil du blive præsenteret for hvordan du kan opsætte den simple og den avanceret kreditpolitik, samt hvordan du kan bruge den i din hverdag.

Du kan bruge din kreditpolitik på flere måder. Du kan bruge den aktivt til at vise hvilke virksomheder du kan give kredit, og hvilke der evt. skal betale up-front.
Du kan også vælge at sige, at hvis en virksomhed er godkendt af jeres kreditpolitik, så kan I give dem mere i kredit end Risika anbefaler. Her har vi f.eks. kunder der gangen kreditmaksen op med x1.5.

Oversigt

1. Simpel kreditpolitik
  2. Avanceret kreditpolitik
  3. Sådan afspejler din kreditpolitk sig på Risika platformen
    1. Kredittjek
    2. Overvågning
    3. Risk Intelligence

Simpel

Skærmbillede 2022-01-19 kl. 10.27.01

Laveste Risika Score

Her kan du vælge hvor lav Risika scoren må være før i må give dem kredit.

Frasorteret virksomhedstyper

Her har du mulighed for at frasortere selskabstyper - Dette kan for eksempel være enkeltmandsfirmaer der ikke oplyser regnskab. Frasorterede virksomheder bliver stadig vist på platformen, men vil blot blive afvist af jeres kreditpolitik.

Seneste år uden negativ egenkapital

Her kan du vælge om i må give kredit til virksomheder der har negativ egenkapital og hvor lang tid de har haft det.

Laveste virksomhedsalder

Her kan du vælge om du vil give kredit til unge virksomheder baseret på deres alder.

Avanceret kreditpolitik

Screenshot 2023-02-05 at 20.13.51

Ikke godkendte erklæringstyper

Her har du mulighed for at frasortere de forskellige erklæringstyper der findes på regnskaberne.

Maksimalt antal relateret konkurser (10år)

Her har du mulighed for at vælge hvor mange relaterede konkurser ledelsen og bestyrelsen har bag sig. Dette måles på antal selskaber, som bestyrelsen og ledelsen har siddet i, der tidligere er gået konkurs.

Maksimalt antal relateret konkurser (50år)

Fungerer på samme måde som ovennævnte, den kigger dog blot 50 år tilbage, i stedet for 10 år.

Frasorter specifikke virksomheder i jeres kreditpolitik

Her har du mulighed for at frasortere virksomheder. Dette kan være virksomheder du tidligere  har oplevet, ikke har betalt sine regninger til tiden.

Frasorter personer

Her har du mulighed for at frasortere specifikke personer. Hvis personen kommer ind i en ny virksomhed, så vil dette blive opfanget af kreditpolitikken, da den kigger på den enkelte persones relationer til de virksomheder han eller hun er aktiv i.

Frasorter industrier

Her har du mulighed for at frasortere industrier du ikke vil give kredit.

Afstand til CEO

Vi har fundet frem til, at der er større risiko for svindel, jo større afstanden er fra virksomhedens adresse til direktørens adresse. Dette er bl.a. med henblik på stråmandsvirksomheder. Du har derfor mulighed for at indtaste hvor stor afstanden mellem virksomhedens adresse og direktørens adresse må være.

Revisor skal have et identifikationsnummer (MNE)

Tillader kun godkendte revisorer som har et MNE-nummer. MNE nummeret er et unikt offentligt identifikationsnummer på samtlige godkendte revisorer.

Tillad taletidskort

Her kan du vælge om du tillader selskaber der har registeret et taletidskort på CVR. Som regel når der er et taletidskort registeret, så kan det være en indikator på svindel.

Registreret telefonnummer

Her kan kan du vælge om du tillader at virksomheden har registreret et telefonnummer i deres selskab. Dette telefonnummer er det der offentliggjort på CVR.

Ekskluder virksomheder, der ikke er momsregistrerede

Her har du mulighed for at vælge hvilken slags momsgrænse virksomheden må have før du giver kredit.

Sådan afspejler din kreditpolitk sig på Risika platformen

Efter du har opsat din kreditpolitik vil du have mulighed for at arbejde med den på flere måder, direkte inde på Risika platformen. Den vil være synlig tre steder - Kredittjek, Overvågning og Risk Intelligence.

Kredittjek

Skærmbillede 2022-01-19 kl. 14.14.28

Som det illustreres på billedet, kan vi her se at selskabet er blevet afvist jf. vores kreditpolitik som vi har opstillet. Her er selskabet blevet afvist grundet den er på vores liste over frasorterede virksomheder.

Derudover er selskabet også blevet afvist på antal relaterede konkurser. Dette gør at vi ikke vil give dette selskab kredit.

Overvågning

Skærmbillede 2022-01-19 kl. 14.33.08

Hvis der er selskaber på din overvågningsliste der ikke overholder din kreditpolitik, vil teksten ændrer sig til at være lysegrå, fremfor den normale sorte, som vi kan se i eksemplet heroppe.

Hvis du holder musen over virksomhedens navn, så fremgår det hvorfor selskabet ikke lever op til din kreditpolitik. Her kan vi se at selskabet afvises på selskabets alder.

Risk Intelligence

I Risk Intelligence funktionen, kan du danne dig et meget godt overblik over din samlede portefølje af virksomheder, som du overvåger.

Udover at du får en samlet porteføljescore, og har mulighed for dykke ned i f.eks. risikoen industrier, så kan du også se om hvor mange af virksomhederne, som overholder jeres kreditpolitik. Dette kan du se et eksempel på herunder.

Du har ydermere også mulighed for at opsætte en email, så du f.eks. dagligt, modtaget en oversigt over hvordan jeres kreditpolitik bliver overholdt.

Screenshot 2023-02-05 at 20.20.03