Kredittjek

I denne artikel kan du læse mere om hele kredittjeksiden og dens funktioner.

I denne guide kan du læse mere omkring Kredittjeksiden på Risika platformen. Her vil du både kunne se forklaring af funktionerne, samt hvordan du kan bruge dem.

På kredittjeksiden finder du følgende informationer, som vil blive forklaret nedenfor:

Når du søger på- og vælger en virksomhed i søgefeltet vil denne side komme frem:

Kredittjek - 1

Du vil på denne side kunne tilgå alle ovenstående informationer.

Generel virksomhedsinformation

På denne side finder du den generelle virksomhedsinformation. Denne information kan ses som et opslagsværk, hvor du hurtigt kan skabe dig et overblik over en virksomheds mest basale informationer.

Kredittjek - 2

Regnskabstal samt relevante finansielle nøgletal

Her kan du skabe dig et hurtigt overblik over virksomhedens regnskabstal og finansielle nøgletal. Du har desuden muligheden for at hente en virksomheds årsregnskab direkte fra denne side, ved at trykke på "Årsrapport"-knappen. Du har desuden muligheden for at folde siden ud og se flere oplysninger, hver gang du ser den lille sorte pil.

Kredittjek - 3

De relevante finansielle nøgletal sammenlignes på brancheniveau, hvilket giver et endnu bedre indblik i hvordan en given virksomhed klarer sig i sin tilhørende branche. Ved at føre musen over det lille informationsikon får du en forklaring af hvert enkelt nøgletal.

Kredittjek - 4

Ejere samt ejerforhold og ledelse

Under Ejere har du mulighed for at se hvordan virksomhedens ejerforhold og ledelse er skruet sammen. Du kan desuden på denne side komme direkte til Personindblik, ved at klikke ind på en person under Ledelse.

I disse to kolonner kan du se informationer som:

• Rolle i virksomheden
  • Anciennitet
  • En persons rolle i andre virksomheder
  • PEP-Liste
  • Information om relaterede konkurser

Kredittjek - 5

Koncernhieraki

Koncernhierakiet kan bruges til at skabe sig et overblik over hvordan en given virksomhed er skruet sammen. Hvad har virksomheden af moder- eller datterselskaber? Ligger virksomheden under en større koncern? Er virksomheden ejet af en anden virksomhed eller en privatperson?

Koncernhierakiet kan både findes i toppen af kredittjeksiden og under afsnittet "Ejere". Klikker du ind på Koncernhierakiet vil det se således ud:

Kredittjek - 6

Du kan både få vist hierakiet som træstuktur - som vist ovenfor - samt som listevisning.

I højre side af skærmen finder du diverse muligheder for visning af koncernhierakiet.  Trykker du blandt andet på knappen "Udvid", så åbner alle de gule bokse sig, så man har mulighed for at se det fulde koncernhieraki. Trykker du derimod på "skjul", får du den "lille visning" igen.

Trykker du på "Overvåg alle" vil alle virksomhederne i hierakiet blive rykket til overvågning, som du kan læse om i artiklen om netop overvågning.

Risika estimering samt anbefaling

I højre side af platformen finder du Risikas estimering på en skala fra 1-10, kreditanbefaling og dage, samt udregningspunkterne for dette.

Læs mere om Risika estimering her

Yderligere funktioner

I toppen af kredittjek siden finder du desuden fire funktioner udover koncernhierakiet:

Kredittjek - 7

• Tilføj til sammenligning
    • Med denne knap kan du tilføje den fremsøgte virksomhed direkte til sammenligning med en anden virksomhed. Læs mere om dette i artiklen om Sammenligning.
  • Del rapport
    • Med knappen "Del rapport" har du mulighed for at hente en PDF, som viser Risika estimeringen samt al nødvendig viden i forhold til hvorfor og hvordan en virksomhed er blevet vurderet til den kreditværdighed som den er.
      Denne rapport kan eksempelvis være god at dele med en kunde, hvis de sætter spørgsmålstegn ved hvorfor de bliver godkendt til et givent kreditmaksimum.
  • Overvåg
    • Med denne knap kan du tilføje den fremsøgte virksomhed direkte til en af dine overvågningslister. Læs mere om dette i artiklen om Overvågning
  • Visning
    • Trykker du på "Visning" har du mulighed for at ændre visningen af de forskellige segmenter på kredittjeksiden. Så sidder du finans, kan du måske foretrække at se de finansielle nøgletal, som det første. Hvorimod du som en del af salg måske ønsker først at se generel virksomhedsinformation. Det er lige op til dig. Du trækker blot i de forskellige bokse, til du har fået den visning du ønsker. Slut af med at trykke "Gem".

Videogennemgang

Har du brug for hjælp?

Hvis du har nogle spørgsmål, eller hvis der er andet som vi kan hjælpe med, så må du endelig tage fat i os. Du kan fange os på  eller ved at bruge live chatten på vores hjemmeside.