Credit automator

Credit Automator automatiserer din kreditpolitik med skræddersyede kreditanbefalinger.

Oversigt

Du finder Credit Automator funktionen ude i venstre side af platformen, lige over Filtrering.

Screenshot 2023-07-27 at 09.53.47

Byg en kreditpolitik

Når du skal til at bygge din kreditpolitik, så skal du blot klikke på den gule knap oppe i højre hjørne.

Screenshot 2023-07-27 at 10.18.06

Herefter skal du navngive din kreditpolitik og vælge hvilket land som den skal fungere for. Du har mulighed for at tilføje en forklaring, samt vælge om politikken fra start skal afvise inaktive virksomheder.

Du kan lave en kreditpolitik for: Danmark, Sverige, Norge og Finland

Screenshot 2023-07-27 at 10.24.39

Nu kan du så begynde at bygge din kreditpolitik.

Screenshot 2023-07-27 at 10.27.58

Her klikker du blot på det lille "+" ikon, som tager dig videre, hvor du kan vælge hvilke regler som du gerne vil tilføje.

Screenshot 2023-07-27 at 10.31.08

Der er en lang liste af regler som du kan tilføje til din kreditpolitik. Nogle af disse er:

• Virksomhedstype
  • Branchetype
  • Anatal ansatte
  • Risika score
  • Egenkapital
  • Blackliste virksomheder eller personer
  • Virksomhedens alder

Bemærk at der kan være specikke regler som er gældende for specifikke lande. F.eks. har Danmark revisionsniveau, relaterede konkurser, taletidskort - hvor at Norge f.eks. har betalingsanmærkninger.

Du kan selv finde alle de forskellige regler når du begynder at bygge din kreditpolitik.

De tre udfald

Der er tre udfald, eller resultater, som du kan indsætte i din kreditpolitik:

• Afvis kredit
  • Manuel kontrol
  • Godkend kredit

Afvis kredit

Med dette udfald afviser du, at virksomhederne der passer til disse regler, at de ikke må få kredit hos jer.

Manuel kontrol

Manuel kontrol gør det muligt for jer, at inden der gives kredit, at virksomheden lige skal kigges i gennem inden kreditten gives. Det kunne være at en sælger gerne vil sælge til en virksomhed, hvor at dette udfald klart viser sælgeren, at inden salget er startet, så skal virksomheden lige tjekkes manuelt i gennem.

Godkend kredit

Du har flere muligheder for din kreditgivning - Brug Risikas anbefaling, brug en procentsats af Risikas anbefaling samt at sætte dine helt egne kreditter.

Screenshot 2023-07-27 at 11.02.05

Den færdige kreditpolitik

Den kan enten være forholdvis simpel med få regler, eller den kan være meget kompleks. Det er helt op til dig og din virksomheds interne regler og politikker.

En kreditpolitik kunne f.eks. se sådan ud:

Screenshot 2023-07-27 at 11.06.38

Når du er færdig med din kreditpoltik, så skal den offentligøres, hvilket betyder at så er den aktiv på jeres platform. Dette gør du ved at klikke på den gule knap oppe i højre hjørne.

Screenshot 2023-07-27 at 11.36.16Her har du også mulighed for at:

Test - Teste din kreditpolitik på en liste af virksomheder

Gem som udkast - gemme politikken, uden at offentliggøre den

De tre prikker - her kan du eksportere din politik, ændre i indstillinger, dublikere den samt slette politikken

Resultater på virksomhederne

Her kan du se ekspempler på hvordan kreditpolitikken afsepjler sig på kredittjek siden, baseret på de tre forskellie udfald.

Afvist kredit

Screenshot 2023-07-27 at 12.47.57

Manuel kontrol

Screenshot 2023-07-27 at 12.47.41

Godkendt kredit

Screenshot 2023-07-27 at 12.47.07

Videogennemgang

Har du brug for hjælp?

Hvis du har nogle spørgsmål til integrationen, eller hvis der er andet som vi kan hjælpe os, så må du endelig tage fat i os. Du kan fange os på support@risika.com eller ved at bruge live chatten på vores hjemmeside.